top of page

Burgeri de pește tailandezi


Timp de preparare: 15 min.

Timp de gătit: 20 min.

 

Ingrediente:

  • 750 g file de pește alb (±1,65 lb)

  • 5 g coriandru (tocat grosier) (±¼ cană)

  • 1 ardei iute roșu sau verde (tocat grosier)

  • 3 cepe verzi (tocate grosier)

  • 60 ml pastă de curry roșu thailandez (±¼ cană)

  • 1/2 lime (răzuit și cu zeamă)

  • Sare și piper după gust

  • Nucă de cocos sau ulei vegetal pentru prăjit

Pentru Servire

  • 6 chifle sau rulouri de burger

  • Coriandru proaspăt

  • 1 ceapă roșie (tăiată mărunt)

  • 1 ardei iute roșu (tăiat fin)

  • 1 castravete

  • 2 cepe verzi (tăiate fin)

  • Sos dulce de chili (sau altă opțiune de sos thailandez)

  • felii de lime

 

Preparare:

  1. Folosind Mașina de tocat cu Insertul specific mașinii de tocat, mărunțește peștele, coriandrul, ardeiul iute și ceapa verde într-un castron mediu, apoi introdu peștele tocat prin mașina de tocat pentru a doua oară. Adaugă ingredientele rămase (cu excepția uleiului) și amestecă până se omogenizează.

  2. Împarte uniform amestecul în 6 porții și formează chiftele (Utilizează Presa Hamburger pentru a modela ușor și rapid chiftelele!).

  3. Adaugă ulei într-o tigaie mare și lasă la foc mediu. Odată ce uleiul este gata de prăjit, prăjește chiftele timp de 4-5 min. pe fiecare parte sau până când devin aurii și gătite până la o temperatură internă de 63°C.

  4. Servește chiftele în chifle de burger sau rulouri cu coriandru proaspăt, ceapă roșie feliată, ardei iute, castraveți, ceapă verde, sos chili și felii de lime.

Comments


bottom of page