Timp de preparare: 15 min.
Timp de gătit: 20 min.
Ingrediente:
750 g file de pește alb (±1,65 lb)
5 g coriandru (tocat grosier) (±¼ cană)
1 ardei iute roșu sau verde (tocat grosier)
3 cepe verzi (tocate grosier)
60 ml pastă de curry roșu thailandez (±¼ cană)
1/2 lime (răzuit și cu zeamă)
Sare și piper după gust
Nucă de cocos sau ulei vegetal pentru prăjit
Pentru Servire
6 chifle sau rulouri de burger
Coriandru proaspăt
1 ceapă roșie (tăiată mărunt)
1 ardei iute roșu (tăiat fin)
1 castravete
2 cepe verzi (tăiate fin)
Sos dulce de chili (sau altă opțiune de sos thailandez)
felii de lime
Preparare:
Folosind Mașina de tocat cu Insertul specific mașinii de tocat, mărunțește peștele, coriandrul, ardeiul iute și ceapa verde într-un castron mediu, apoi introdu peștele tocat prin mașina de tocat pentru a doua oară. Adaugă ingredientele rămase (cu excepția uleiului) și amestecă până se omogenizează.
Împarte uniform amestecul în 6 porții și formează chiftele (Utilizează Presa Hamburger pentru a modela ușor și rapid chiftelele!).
Adaugă ulei într-o tigaie mare și lasă la foc mediu. Odată ce uleiul este gata de prăjit, prăjește chiftele timp de 4-5 min. pe fiecare parte sau până când devin aurii și gătite până la o temperatură internă de 63°C.
Servește chiftele în chifle de burger sau rulouri cu coriandru proaspăt, ceapă roșie feliată, ardei iute, castraveți, ceapă verde, sos chili și felii de lime.
Comments