Timp de preparare: 10 min.
Timp de gătit: 20 min.
Ingrediente (15 clătite):
400 g mere
1/2 lămâie (sucul și coaja)
3 ouă
150 ml lapte
120 g zahăr
250 g făină (±1 cană și jumătate)
1 praf de sare
3 ml praf de copt (±1/2 linguriță)
3 ml scorțișoară (opțional) (±1/2 de linguriță)
Preparare:
Decojește merele, apoi rade-le în Ultimate Bol Bermuda 2 L.
Adăugă coaja și sucul (Utilizează Protecția pentru stropire pe bol și Accesoriile de bucătărie pentru a rade merele, coaja și pentru a stoarce sucul de la ½ lămâie) de lămâie peste merele rase și sigilează vasul apoi, agită-l pentru a acoperi merele cu suc de lămâie pentru a evita oxidarea. Pune-le deoparte.
Adăugă ingredientele rămase în Ultimate Bol Bermuda 2 L , sigilează-l și agită-l stânga-dreapta de 10 ori, apoi alternează în sus și în jos și stânga-dreapta timp de 30 de secunde. Aluatul ar trebui să fie destul de lichid.
Adăugă merele rase rămăse și la final amestecă bine compoziția cu o spatulă.
Pune foarte puțin ulei într-o tigaie sau folosește o tigaie antiaderentă (aprox. 28 cm.), gătește amestecul la foc mediu-mare. Toarnă ușor în tigaie câte un polonic (cca. 30 ml) de compoziție, având grijă să rămână suficient spațiu între clătite. Poți găti câte 3 clătite în același timp, aprox. 2 min. pe fiecare parte. Amestecul este suficient pentru aproximativ 15 clătite.
Comments