Timp de preparare: 10 min.
Timp de gătit: 30 min.
Ingrediente:
7 ml ulei de măsline (±1/2 linguriță)
2 cartofi roșii mici (225 g total) (decojiți)
2 ml praf de usturoi (±1/2 linguriță)
sare și piper
1 ou (bătut)
60 ml sos pizza (±1/4 cană)
30 g brânză mozzarella mărunțită (±1/4 cană)
2 frunze de busuioc (tocate fin)
Parmezan (pentru servire)
Preparare:
Preîncălzește cuptorul la 200°C cu convecție.
Încinge uleiul de măsline la foc mediu-mare într-o tigaie.
Folosind Spiralizatorul de mână pentru legume, transformă cartofii în fâșii de spaghete apoi adaugă-i în tigaie. Asezonează cartofii cu pudra de usturoi, sare și piper. Amestecă până sunt fierți și se rumenesc ușor, aprox. 10 min. Transferă-i în Bolul Ultimate Bermuda 3,5 L.
Adaugă oul bătut peste tăițeii de cartofi și amestecă bine pentru a se combina.
Transferă tăițeii de cartofi înapoi în tigaie și formează două porții egale. Așază-i în cuptor și coace pentru 15 min. sau până când tăițeii sunt fermi și marginile sunt maro-aurii.
Scoate-i din cuptor folosind Mânușile de silicon și întinde sosul de pizza și brânza mozzarella peste cartofi. Pune din nou la cuptor pentru 5 minute sau până când brânza este topită.
Decorează pizza cu frunze de busuioc și parmezan. Servește imediat.
Sfat: Combină cartofii pentru a face o pizza mare!
Notă: Dacă nu folosești o tigaie Tupperware, asigurăte că tigaia este rezistentă la cuptor! Dacă nu ai un cuptor cu convecție, crește temperatura cuptorului la 220°C.
Comments