top of page

Pui cu turtă dulce și castane


Timp de preparare: 15 min.

Timp de gătire: 1 h 45 min.

Timp de răcire: 15 min.

 

Ingrediente (8 persoane):

  • 200 g turtă dulce

  • 350 g castane coapte

  • 200 g carne tocată de porc

  • 2 pui mici (± 1,6 kg fiecare) sau 1 pui mare (2,5-3 kg)

  • 3 linguri de coniac (± 45 ml)

  • 50 g unt

  • Sare și piper

  • Scobitori

 

Preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 200°C.

  2. Taie turta dulce în bucăți mici folosind cuțitul de legume.

  3. Folosind Extra Chef, taie în bucăți mari 250 g de castane.

  4. Într-un vas rotund de 2,75 L, amestecă turta dulce, castanele, carnea de porc, sarea și piperul.

  5. Umple puiul cu amestecul obținut și folosește scobitori pentru a închide fiecare pui.

  6. Pune puii în Ultra Pro 5,7 L și toarnă coniacul deasupra. Adaugă bucăți mici de unt deasupra puiului și asezonează întreaga suprafață a acestuia cu sare și piper, alături de castanele rămase (100 g).

  7. Acoperă și introdu la cuptor pentru o oră și jumătate. Gătește încă 15 minute fără capac. 8. Scoate din cuptor si lasă la răcit pentru 15 minute.

Komen


bottom of page