Timp de preparare: 15 min.
Timp de gătire: 1 h 45 min.
Timp de răcire: 15 min.
Ingrediente (8 persoane):
200 g turtă dulce
350 g castane coapte
200 g carne tocată de porc
2 pui mici (± 1,6 kg fiecare) sau 1 pui mare (2,5-3 kg)
3 linguri de coniac (± 45 ml)
50 g unt
Sare și piper
Scobitori
Preparare:
Preîncălzește cuptorul la 200°C.
Taie turta dulce în bucăți mici folosind cuțitul de legume.
Folosind Extra Chef, taie în bucăți mari 250 g de castane.
Într-un vas rotund de 2,75 L, amestecă turta dulce, castanele, carnea de porc, sarea și piperul.
Umple puiul cu amestecul obținut și folosește scobitori pentru a închide fiecare pui.
Pune puii în Ultra Pro 5,7 L și toarnă coniacul deasupra. Adaugă bucăți mici de unt deasupra puiului și asezonează întreaga suprafață a acestuia cu sare și piper, alături de castanele rămase (100 g).
Acoperă și introdu la cuptor pentru o oră și jumătate. Gătește încă 15 minute fără capac. 8. Scoate din cuptor si lasă la răcit pentru 15 minute.
Komen